ГоловнеПолітика

Влада країни має намір посилити контроль над надрокористувачами

РНБО на засіданні розглянула питання надрокористування в Україні і додаткових заходів щодо посилення державного нагляду в цій сфері. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на брифінгу для преси.

«Це питання у нас на контролі. У 2020 році надходження від цієї структури в наш бюджет були 28,9 млрд грн, а цьогоріч ми очікуємо, що щонайменше 50 млрд грн буде зібрано нашими структурами», — розповів Данілов.

Данілов повідомив, що профільним структурам доручили вивчити обставини, за яких 23 компанії отримали дозволи на видобуток вуглеводнів без відповідних нормативно-правових актів.

«Відкрито кримінальне провадження. На наступному засіданні буде інформування членів РНБО з цього питання», — повідомив Секретар РНБО.

Він уточнив, «відомі в Україні люди» продовжують відмовлятися від ліцензій на видобуток вуглеводнів, які отримали свого часу.

Данілов додав, що з 1 листопада в Україні працюватиме публічний портал, який міститиме інформацію про компанії-власників всіх 3 044 ліцензій на користування надрами, зокрема про їхню діяльність і скільки вони платять податків.

Раніше повідомлялося, що в Києві голову правління АТ судитимуть за незаконний видобуток піску в період з 2017 по 2018 рік. Тоді сума збитків була 626 млн гривень.