ГоловнеСвіт

Влада США пояснила, кого пускатимуть в країну

Влада США з 8 листопада триматиме відкритими кордони для іноземців. Але в’їхати в країну зможуть тільки ті, хто повністю вакцинувався від коронавірусу вакцинами, які схвалили Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США чи Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). Про це інформує The New York Times із посиланням на Центри з контролю та запобігання захворювань (CDC). З моменту другого щеплення має пройти не менше двох тижнів.

Відзначається, що іноземцям, які прилітають у США, необхідно буде пред’явити сертифікат про щеплення перед посадкою в літак, а протягом 3 днів після прибуття показати негативний тест на коронавірус.

Наголошено, що в’їжджати дозволять тим, хто щепився вакцинами, які схвалено FDA чи ВООЗ.

На сьогодні в США отримали схвалення вакцини, які було розроблено компаніями Pfizer і BioNTech, Moderna, а також Johnson & Johnson. ВООЗ схвалила шість препаратів: розробки Pfizer і BioNTech, AstraZeneca, інституту Serum в Індії, Johnson & Johnson, Moderna і китайської Sinopharm.

Уточнюється, що іноземним відвідувачам, які перетинають сухопутний кордон, непотрібно буде подавати докази недавнього негативного тесту на COVID-19.

Видання відзначає, що з огляду на ці новини виросли акції авіакомпаній, готелів і круїзних компаній США, зокрема акції American Airlines — на 1,9%; Marriott International Inc — зростання на 2,2%; і Carnival Corp — на 1,3%.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати готові почати COVID-вакцинацію дітей 5-11 років. Влада очікує на остаточне схвалення такого рішення від Управління з питань якості продовольства і медикаментів.