ГоловнеЗдоров’я

Влада Туреччини заявила про найскладніший період з початку пандемії

Міністр охорони здоров’я Турецької республіки Фахреттін Коджа заявив про найскладніший період, в якому перебуває країна з початку пандемії коронавірусної інфекції. Трансляція його виступу велася в понеділок, 12 квітня, в Twitter.

«Негативні фактори — наша втома від невизначеності, загальний моральний занепад від тривалої пандемії і поява нових мутацій, які ще швидше поширюються», — заявив Коджа.

За його словами, 85 відсотків випадків зараження коронавірусом в Туреччині викликані британським штамом. При цьому в країні виявлені й інші мутації, зокрема, у 166 осіб виявлено бразильський варіант COVID-19.

«Ми переживаємо найтяжчий період пандемії. Не менш 80% населення Туреччини живе в містах з дуже високим ризиком захворювання на коронавірус. Зокрема 85% нових випадків зараження коронавірусом в Туреччині припадає на британський штам», — сказав він.

Водночас в Туреччині спостерігається новий спалах захворюваності COVID-19. Так, згідно з даними МОЗ республіки, щоденний приріст кількості нових заражень коронавірусом перевищує 50 тисяч.

За даними міжнародного статистичного бюро Worldometer на 12 квітня, в Туреччині виявлено 3 849 011 випадків захворювання COVID-19, з них 33 939 з летальним результатом. З початку пандемії від коронавірусної інфекції повністю одужали 3 331 411 осіб.

Раніше повідомлялося, що Росія з 15 квітня обмежує пасажирське авіасполучення з Туреччиною і Танзанією через спалахи коронавірусу в країнах.