ГоловнеПолітика

Волкер спрогнозував теми переговорів Зеленського і Байдена

Президент України під час зустрічі з американським лідером Джо Байденом буде піднімати теми безпеки, водночас американська сторона також захоче обговорити боротьбу з корупцією в Україні. Таку думку в інтерв’ю телеканалу Дом висловив колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Він зазначив, що в Україні є розумні очікування від зустрічі, діалог повинен стосуватися безпеки країни. З урахуванням російської агресії, окупації територій, нарощування військової сили РФ поблизу українських кордонів, загрози поглинання Білорусі Росією. Плюс масштабні російські військові навчання Захід-2021, які будуть проходити в Білорусі з 10 до 16 вересня.

«Тому я думаю, що Україна має всі об’єктивні підстави вважати, що США просто зобов’язані обговорювати проблеми безпеки України», — сказав Волкер.

Зі свого боку США чекають від України продовження боротьби з корупцією, реформи судової системи та інших реформ.

«Думаю, уряд України також погодиться з цим, але це не альтернатива вирішення питань безпеки. Все має бути», — сказав дипломат, висловивши надію, що два лідери зможуть обговорити ці проблеми і досягти повного взаєморозуміння.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що зустріч двох президентів вчергове перенесли. Нова дата — 1 вересня.