ГоловнеЕкономіка

Всесвітній економічний форум у Сінгапурі скасували

Річну сесію Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), яка мала пройти в Сінгапурі в серпні цього року, скасували через пандемію коронавірусу. Про це повідомляють на сайті заходу.

«На жаль, трагічні обставини в ряді регіонів, неясні перспективи транскордонних подорожей, різна швидкість розгортання вакцинації та невизначеність щодо нових штамів в сукупності унеможливлюють проведення глобальної зустрічі лідерів бізнесу, влади і громадянського суспільства з усього світу в тому масштабі, який запланували», — йдеться в заяві ВЕФ.

Про нову дату і місце проведення річної зустрічі ВЕФ оголосять пізніше. Поки називають лише приблизний час — перше півріччя 2022 року.

«Це було важке рішення, особливо в світлі великого інтересу з боку наших партнерів до спільної зустрічі не тільки у віртуальному режимі, а й в режимі особистої участі. Але здоров’я та безпека для всіх — це наш головний пріоритет», — сказав засновник Форуму Клаус Шваб.

Як відомо, щорічний форум — ВЕФ — традиційно проходив наприкінці січня в швейцарському Давосі за участю світової еліти політики й бізнесу. У 2020 році Форум відбувся перед початком першої хвилі карантинних обмежень. Цього року в січні відбувся «віртуальний Давос», а «фізичну» річну зустріч вирішили провести в Сінгапурі. Спочатку її планували на травень, потім — на серпень.