Men's & Women's

Як довго можна годувати дитину грудьми

Деякі плюси і мінуси тривалого грудного вигодовування.

Видео дня:

Як довго можна годувати дитину грудьми. Деякі плюси і мінуси тривалого грудного вигодовування.

Грудне вигодовування — це природний спосіб годування немовляти. Материнське молоко — це не тільки їжа, але і захист малюка від вірусів і різних захворювань. Саме в материнському молоці є елементи, що дозволяють захистити малюка і зміцнити його імунітет. Традиційно, багато мам годують дитину грудьми до року-півтора і тільки деякі продовжують це робити до 2-3 років. Ми вирішили розібратися, які плюси і мінуси тривалого грудного вигодовування, інформує Ukr.Media.

Грудне вигодовування: що говорять У ВООЗ

Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, грудне вигодовування варто починати відразу після народження дитини. Тривалість годування грудьми не повинна бути менше пів року. Малюк до пів року не потребує додаткового прикорму, материнське молоко здатне повністю забезпечити харчування. Після пів року можна починати прикорм. Малюка слід знайомити з іншими видами їжі. Тривалість грудного вигодовування індивідуальна в кожному випадку, але може тривати до досягнення малюком дво- або трирічного віку.

Плюси тривалого грудного вигодовування

Грудне вигодовування сприяє кращій роботі імунітету дитини, оскільки в ньому містяться материнські антитіла.
Грудне молоко дає дитині необхідні для нормального розвитку вітаміни, мікроелементи, а також білки, жири і вуглеводи.

Коли малюк хворіє і відмовляється від іншої їжі, материнське молоко допомагає заповнити кількість необхідних корисних речовин і мікроелементів.

З практичного. Грудне вигодовування істотно економить час молодої мами, оскільки вона витрачає його на підготовку їжі для малюка.

Грудне вигодовування формує психологічний взаємозв’язок дитини і матері, а також довірчі відносини.
Мінуси тривалого грудного вигодовування

При всіх його плюсах, у тривалого грудного вигодовування є і свої мінуси, які в більшості своїй стосуються того факту, що мама і малюк не можуть знаходитися довгий час окремо один від одного.

Мама і малюк не можуть тривалий час знаходиться далеко один від одного. Якщо такі ситуації трапляються, то мамі доводиться зціджувати молоко, щоб уникнути протікання або розвитку серйозних патологій (мастопатії).
Тривале грудне вигодовування робить процес його припинення більш складним.

Соціалізація малюка відбувається складніше, оскільки дитина занадто залежна від присутності мами. Тому в дитячому садку її може бути складніше спілкуватися c іншими малюками.