Здоров’я

Як мають вживати молочні продукти люди, яким загрожує розвиток діабету

молочкаНавіть за наявності загрози розвитку діабету можна вживати певні молочні продукти.

Як мають вживати молочні продукти люди, яким загрожує розвиток діабету. Навіть за наявності загрози розвитку діабету можна вживати певні молочні продукти.

Якщо ви маєте високий ризик зіштовхнутися з діабетом, потрібно думати не лише про цукор у їжі, але й про інші продукти. Зокрема, йдеться про молоко і продукти з нього, інформує Ukr.Media.

Дослідники встановили, що молочні продукти можуть збільшити ймовірність розвитку діабету 2 типу у тих, хто перебуває у особливій групі ризику, і одночасно знизити його. Спостереження за 639 чоловіками і жінками показали, що правильний вибір молочних продуктів має визначальне значення. Вчені стежили за тим, скільки з цих пацієнтів з предіабетом згодом захворіли на діабет другого типу. Період спостережень склав 9 років, і за цей термін 25 % учасників дослідження зіштовхнулися з повноцінним діабетом.

Автори дослідження порівняли результати тих, хто збільшив вживання молочних продуктів, і хто продовжував вживати їх у звичайній кількості. Виявилося, що за першого варіанту, коли кількість молочних продуктів зросла більш ніж на половину порції на день, ризик захворіти на діабет зменшився. Правда, для досягнення цього необхідно було налягати на знежирені молочні продукти. Саме вони знижували ризик розвитку діабету 2 типу.

У тих, хто збільшив вживання знежиреного молока і йогурту небезпека діабету була на 43 % нижчою, порівняно з тими, хто продовжував вживати звичайні молочні продукти. Також збільшення кількості знежиреного йогурту у раціоні і зменшення порцій жирного йогурту зменшувало ризик розвитку діабету 2 типу на 27 %. Особам з предіабетом слід обмежити вживання сиру, особливо жирного. Коли його замінювали на знежирений йогурт, ризик розвитку діабету знижувався на 47%.