Здоров’я

Як налагодити роботу кишечника за допомогою правильного харчування

Як відновити функціонування кишечника без ліків.

Видео дня:

Як налагодити роботу кишечника за допомогою правильного харчування. Як відновити функціонування кишечника без ліків.

Порушення роботи кишечника можуть з’являтися з різних причин. Однією з найпоширеніших проблем є хронічні запори. Медики розповіли, як можна налагодити функціонування кишечника за допомогою правильного харчування, інформує Ukr.Media.

Запори можуть виникати у людини як наслідок постійного впливу стресу на організм і неправильного раціону харчування, а також, як результат інфекційних захворювань. Фахівці відзначають, що для вирішення проблеми не обов’язково відразу приймати різні лікарські препарати. Відновити правильне функціонування шлунково-кишкового тракту можна завдяки дотриманню правил здорового харчування, вживання достатньої кількості води і обов’язкової присутності в раціоні клітковини. Крім цього вкрай важливо не пропускати прийоми їжі.

Споживання води

Немає особливого напою, який би впорався з запорами. Експерти рекомендують пити просту воду. При цьому її не можна замінювати чаєм, кавою, солодкими газованими напоями. Щоб усунути порушення в роботі шлунково-кишкового тракту слід щодня пити не менше півтора літра звичайної води. Потрібного ефекту можна домогтися швидше, якщо вода буде містити магній і сульфати.

Регулярне харчування

За наявності запорів у жодному разі не потрібно обмежувати себе в прийомах їжі, і скорочувати споживання їжі до мінімуму. Кожен день слід вживати їжу як мінімум 3 рази, починаючи ранок з правильного сніданку. Найперше приймання їжі дуже важливе, оскільки воно дозволяє почати шлунково-кишковому тракту працювати: моторика товстої кишки збільшується, коли шлунок розтягується через їжу, що потрапляє в нього.

Особлива роль клітковини

Люди, які страждають запорами, повинні споживати якомога більше їжі, що містить високий рівень клітковини. Обов’язково в раціон слід включити свіжі овочі, фрукти, ягоди. Вкрай корисні злакові продукти та інша рослинна їжа. Представницям жіночої статі рекомендується щодня споживати не менше 25 г клітковини, представникам чоловічої статі — близько 38 г, а дітям — від 19 до 25 г на добу. Однак як показують різні дослідження, значна частина населення планети отримує лише 50% від необхідної норми клітковини.

Особливу увагу фахівці радять звернути на ківі і насіння льону, вони обидва мають проносні властивості, а також багаті компонентами, які надають позитивний ефект на роботу кишечника. Насіння льону містить відразу два типи клітковини, і тому значно пом’якшує стілець. Не менш важливе при запорах споживання пшеничних висівок, головне надавати перевагу більшим частинкам.