Здоров’я

Як побутова хімія і косметика здатні впливати на набір зайвої ваги

Моющие посудуЗ’ясувалося, звичайні предмети побуту можуть підірвати здоров’я людини.

Як побутова хімія і косметика здатні впливати на набір зайвої ваги. З’ясувалося, звичайні предмети побуту можуть підірвати здоров’я людини.

Видео дня:

Повільне або повна відсутність зниження зайвої ваги може бути пов’язано з використанням побутової хімії і деяких косметичних засобів. Вчені виявили, що товари, які ми використовуємо для підтримання чистоти в будинку, а також за доглядом за власним тілом, містять речовини, які збільшують ризик розвитку ожиріння, інформує Ukr.Media.

Люди, які довгий час борються з вагою, займаючись спортом і дотримуючись здорового харчування, можуть зазнати невдачі через хімічні речовини, що впливають на їх організм кожен день. Відмова від їх застосування в побуті дозволить швидко і ефективно подолати проблему і почати активний процес позбавлення від зайвих кілограмів.

Як побутова хімія може заважати схудненню

Хімічні речовини, які можуть сприяти розвитку ожиріння, стали зустрічатися в побутовій хімії та інших засобах все частіше. На даний момент відомо приблизно про 1 тис. компонентів, які роблять проблематичним процес позбавлення від зайвої ваги. Це відбувається через порушення гормонального фону. Деякі хімічні речовини порушують роботу ендокринної системи, яка відповідає за вироблення гормонів. В результаті цього сповільнюється процес обміну речовин, і людина починає набирати зайві кілограми.

Крім іншого вплив цих речовин збільшує ризик когнітивних порушень, проблем з репродуктивною функцією і ослаблення імунної системи. Крім того людина стає більш схильною до розвитку цукрового діабету, серцево-судинних захворювань і гіпертонії.

Які речовини заважають схудненню і що робити

Вчені виявили, що ризик зіткнутися в майбутньому з ожирінням зростає при регулярному впливі таких речовин, як бісфеноли, фталати і перфтороктанова сульфонова кислота. Вони містяться в повсякденних товарах для дому, починаючи з прального порошку і закінчуючи упаковками харчових продуктів. Щоб захистити себе від зайвої ваги і наступних за цим проблем зі здоров’ям, слід вживати заходів щодо обмеження використання подібних товарів. Це можна здійснити за рахунок придбання органічних продуктів.

Але оскільки через дорожнечу такий метод може підійти не всім, слід знати про ще два способи скорочення споживання небезпечних хімічних компонентів. У першу чергу важливо перевіряти етикетку засобу, на наявність в ньому бісфенолу. Крім того в складі зубних паст, лосьйонів для тіла, засобів з догляду за волоссям і багатьох косметичних продуктів, слід шукати фталати, триклозан та інші небезпечні хімічні речовини, і в разі їх виявлення, необхідно відмовлятися від них на користь безпечної альтернативи.