Соціум

Як позбутися безсоння спекотними літніми ночами

Що робити, якщо влітку погано спиш ночами.

Як позбутися безсоння спекотними літніми ночами. Що робити, якщо влітку погано спиш ночами.

Літніми ночами багатьом дуже складно знаходити зручне положення на ліжку і засипати. Чи можна позбутися безсоння в спеку?

Влітку перед тим, як лягти спати, слід прийняти душ. Він не повинен бути гарячим. Вода може бути кімнатної температури. Це дозволить тілу охолонути, тому вам буде легше заснути, інформує Ukr.Media.

Крім цього важливо відпочивати на правильній подушці. У літні місяці фахівці рекомендують надавати перевагу подушкам, наповненим гречаним лушпинням. Вони відмінно пропускають повітря, тому людина не відчуватиме жар і сильно не потіє, опускаючи свою голову на подібну постільну приналежність. Ще однією перевагою гречаного наповнення є те, що він має властивість приймати форму голови людини. Завдяки цьому під час сну на такій подушці можна в повній мірі розслабити м’язи шиї, і вранці відчувати себе відпочилими.

Велике значення має матеріал постільної білизни, яким застеляється ліжко. Влітку краще використовувати тканини, що володіють охолоджуючим ефектом. Подібній характеристиці повністю відповідає натуральний шовк. Він допомагає регулювати температуру і пропускати до шкіри обличчя, голови і шиї повітря. Крім того постільна білизна має бути з нещільних тканин, що дуже важливо для якості сну в спекотні ночі.

Крім цього влітку краще забути про теплі обійми уві сні з коханою людиною. Дитину краще укладати спати у своєму ліжечку. Не пускати в ліжко домашніх тварин. Будь-який дотик до живої істоти лише підвищить температуру тіла і не дасть швидко заснути.

У спеку важливо заздалегідь подбати про кімнату, де ви будете спати. Краще, щоб це приміщення було максимально просторим. Якщо в кімнату потрапляють прямі сонячні промені, то краще з самого ранку прикрити вікна шторами, особливо якщо вас не буде вдома вдень. Перед сном, коли температура повітря почне опускатися, слід провітрити кімнату.

Медики відзначають, що оскільки в спеку люди під час сну сильно потіють, то існує ризик, що вранці в організмі буде не вистачати рідини, а це своєю чергою негативно відіб’ється на самопочутті. З цієї причини перед тим, як відправитися спати, варто випити склянку прохолодної води. Влітку рекомендується вживати більше свіжих овочів і фруктів, так як жирна ситна їжа змусить організм витрачати багато сил на перетравлення, і безсоння лише посилиться.