Men's & Women's

Яке вино найкраще вживати жінкам для збереження здоров’я і краси

Користь вина для жінок.

Яке вино найкраще вживати жінкам для збереження здоров’я і краси. Користь вина для жінок.

Вино корисне для здоров’я як жінки, так і чоловіка. Якому з них — білому або червоному віддати перевагу, залежить багато в чому від особистих пристрастей. Як у білого, так і у червоного вина є свої переваги і недоліки, інформує Ukr.Media.

Які корисні речовини містяться у вині

Вино — найдавніший напій. Секрет його приготування був відомий ще первісним людям. Його пили для того, щоб підняти настрій, знезаразити їжу. Це натуральний продукт, який отримують шляхом зброджування виноградного соку. Залежно від кількості цукру, сорту винограду, часу витримки, виходить напій з неповторним ароматом і смаком. Він містить:

воду;
цукор;
етиловий спирт;
танін;
винну, оцтову і яблучну кислоти;
вітаміни;
антоціани;
різні поживні речовини.
Серед них: вітаміни групи B, C; глюкоза і фруктоза, магній, залізо, калій, фтор, натрій, кальцій, цинк, фосфор, флавоноїди.

Батьківщиною вина імовірно вважається Грузія. Саме там знайдені найдавніші зразки цього напою, яким більше 8 тисяч років.

Корисні речовини, що знаходяться в цьому виноградному напої, благотворно впливають на організм людини. Вони:

допомагають зняти стрес і розслабитися після важкого трудового дня;
знижують ризик виникнення деменції і хвороби Альцгеймера;
борються з безсонням;
покращують роботу лімфатичної системи;
здійснюють антибактеріальну дію;
допомагають активізувати імунітет;
підвищують працездатність;
нейтралізують вільні радикали;
є профілактичним засобом від алергії, серцево-судинних захворювань, а також від виникнення онкологічних захворювань.
Вчені помітили, що в країнах, де нормою є помірне вживання вина з юного віку і до похилого віку — Франція, Грузія, Португалія, — набагато нижчий відсоток серцево-судинних захворювань, ожиріння, цукрового діабету II типу.

Користь і шкода вина

Говорячи про користь споживання вина, вчені акцентують увагу на помірному, строго дозованому щоденному його вживанні. Зазвичай це невелика кількість якісного напою. Рекомендована доза: для жінок — близько 100 мг, а для чоловіків — удвічі більше. Слід пам’ятати, що зловживання вином може спровокувати такі небезпечні захворювання, як:

цироз печінки;
онкологічні захворювання шлунку, горла і стравоходу;
алкоголізм;
остеопороз.
Лікарі з великою обережністю, рекомендують профілактичне вживання вина, так як дуже легко перевищити дозу і викликати залежність від спиртних напоїв. Існують і протипоказання: вагітність і годування грудьми, захворювання печінки, шлунку і нирок; вік до 18 років, алергічні реакції.

Користь вина для жінок

На жінок і чоловіків вино діє як афродизіак. Також воно робить судини еластичними, що сприяє кращій циркуляції крові і профілактиці патології серця і судин. Вино здатне знижувати рівень глюкози і холестерину в крові, що знижує ризик ожиріння і цукрового діабету.

Особливо слід рекомендувати вживання допустимих доз вина на добу жінкам в період менопаузи. Це може захистити їх організм від багатьох захворювань. Однак слід враховувати, що прийом лікарських препаратів і спиртних напоїв одночасно — неприпустимий.

Косметологи радять використовувати вино для того, щоб продовжити молодість і зберегти жіночу красу. Помірна доза цього напою також сприяє поліпшенню стану шкіри, профілактиці появи зморшок, збереженню еластичності шкірних покривів. Однак, згідно з проведеними дослідженнями китайських і американських вчених, жінки, які вважають за краще вживати лікери і біле вино, навпаки, частіше мають проблеми зі шкірою.

Яке вино корисніше: червоне або біле

Вважається, що найбільш корисним для організму людини є червоне сухе вино. У ньому міститься найбільша кількість антиоксидантів та інших необхідних організму людини речовин. У білому вині таких речовин менше. Особливо лікарі радять червоне вино при анемії, так як в ньому міститься велика кількість заліза.

Корисні речовини, що містяться в напої, краще засвоюються з білого вина. Червоне вино до того ж є більш сильним алергеном, ніж біле, і може більше дратувати травну систему.

У спекотну погоду розведене холодною газованою водою біле вино відмінно втамовує спрагу, але не кріплене. Рожеве вино є непоганим компромісом: воно м’якше червоного, але містить більше корисних речовин, ніж біле.