Здоров’я

З яких причин тривалість сну не має бути меншою за 7 годин

Нормальна тривалість сну є важливою для людей.

З яких причин тривалість сну не має бути меншою за 7 годин. Нормальна тривалість сну є важливою для людей.

Видео дня:

Тривалість нічного відпочинку від 7 до 8 годин є ідеальною, оскільки якщо вона менша, то це може спровокувати формування смертельно небезпечних бляшок у мозку. А надлишок сну у літньому віці робить людину більш загальмованою і забудькуватою, інформує Ukr.Media.

Дослідники зі Стендфордського університету вкотре підтвердили вже давно і багатьом відому аксіому про те, що людині вночі треба отримувати не менше 7-8 годин сну. Це є особливо важливим для людей у літньому віці, оскільки адекватний нічний відпочинок зберігає здоров’я мозку. Якщо люди спали менше 6 годин, то у них погіршувалися когнітивні функції, а у мозку збільшувався рівень небезпечних бляшок, пов’язаних зі старечим недоумством.

Люди, які забагато спали, демонстрували більш слабку пам’ять і уповільнену швидкість реакції, незважаючи на відсутність високих показників бета-амілоїдних білків у мозку. Дослідники проаналізували роботу мозку 4 500 осіб з середнім віком у 71 рік з США, Канади, Австралії та Японії.

Незалежні експерти вважають, що отримані дані підтверджують вже відомі зв’язки між скупченням бета-амілоїдного білка і погіршенням когнітивної діяльності. Щодо занадто тривалого сну у літньому віці, то він може бути симптомом якихось інших проблем зі здоров’ям, наприклад, депресії.