Соціум

Забруднення повітря може бути причиною шести мільйонів передчасних пологів щороку

воздухВ основному це відбувається в Африці і Південній Азії.

Забруднення повітря може бути причиною шести мільйонів передчасних пологів щороку. В основному це відбувається в Африці і Південній Азії.

Вчені проаналізували результати 40 великих досліджень, проведених в Північній Америці, Європі, Австралії, Китаї, Індії, в країнах Африки і в Південній Америці. Всі вони були присвячені накопиченню токсичних речовин в атмосфері, інформує Ukr.Media.

Результат показав, що кожні 10 нанограм газоподібних токсинів і частинок аерозолів в повітрі знижували середню масу немовляти приблизно на 22 грами. Крім цього, вони збільшували ймовірність передчасних пологів на 12% і на 11% — ризик того, що дитина з’явиться на світ з незвично низькою масою.

Тобто, роблять висновок вчені, щорічно приблизно 6 мільйонів дітей народжується передчасно, ще 2,8 мільйона з’являються на світ з аномально низькою масою тіла. Найчастіше це відбувається в країнах Африки і Південної Азії.

За оцінками експертів, поліпшення якості повітря в цих двох регіонах світу дозволило б знизити обидва показники на 78%. Це допомогло б поліпшити ситуацію з ранньою дитячою смертністю і поширенням хронічних хвороб, пов’язаних з недоношеністю і низькою вагою.