ГоловнеСвіт

Замість Єлисейських полів в Парижі створять «незвичайний сад»

У Парижі Єлисейські поля перепланують і перетворять в «незвичайний сад». Про це повідомив The Guardian з посиланням на мера французької столиці Анн Ідальго.

За словами градоначальниці, на реконструкцію найвідомішого проспекту Парижа витратять 250 млн євро. Роботи на 1,9-кілометровій ділянці почнуться після проведення в місті Олімпійських ігор — вони пройдуть влітку 2024 року.

«Легендарний проспект за останні 30 років втратив свою пишність. Він був поступово залишений парижанами і постраждав від декількох криз», — вважають в Комітеті Єлисейських полів, який ініціював капітальний ремонт Єлисейських полів і його околиць.

На думку президента Комітету Жана-Ноеля Рейнхардта, багатьом французам Єлисейські поля здаються «зношеними», незважаючи на те, що проспект вважається найкрасивішим в світі.

«Району потрібно озеленення та скорочення транспортного потоку», — вважає Рейнхардт.
Архітектор Філіп Кьямбаретта і його фірма PCA-Stream розробили план перебудови Єлисейських полів. Після реконструкції проспект повинен стати «екологічним, бажаним і інклюзивним», зазначив проектувальник.

Роботи на Єлисейських полях розраховують закінчити до 2030 року. До цього моменту на проспекті з’являться тунелі з дерев і додаткові пішохідні зони — під них віддадуть половину нинішніх автомобільних доріг.

Нагадаємо, кабінет міністрів затвердив перелік з 103 пріоритетних інвестпроектів до 2023 року. Серед них проект з виробництва апаратів штучного дихання (ШВЛ), два сміттєспалювальні заводи і ракетно-космічний комплекс повітряного старту.