Men's & Women's

Заради краси волосся варто переглянути свій раціон

Якщо почалися проблеми з волоссям — сухість, випадання, ламкість, не поспішайте замінювати звичний догляд, краще зверніть увагу на свій раціон харчування і спосіб життя. Трихологи і нутриціологи згодні з тим, що здоров’я і краса волосся залежать від внутрішнього стану організму: якщо усі показники у межах норми, то й проблем з волоссям не має бути, інформує Ukr.Media.

Видео дня:

Біотин

Говорячи про стан волосся, зверніть увагу на вміст біотину (вітаміну В7) у організмі — його має бути достатньо, адже це ключова за важливістю речовина, яка відповідає за зростання і природну красу волосся.

Де шукати

Список продуктів з високим вмістом біотину досить довгий, тому обов’язково додайте у свій раціон:

печінку;
яєчний жовток;
лосося;
сир;
авокадо;
свіжу малину;
цвітну капусту;
цільнозерновий хліб.
«Цікаво, що вітамін В7 у великій кількості міститься у яєчному жовтку, а ось у білку він відсутній зовсім, крім того, заважає його засвоєнню у організмі. Тому якщо ви виключаєте жовтки з раціону, то позбавляєте себе можливості отримати пристойну дозу цього важливого елемента», — стверджують фахівці.

Кератин

Кератин — білок, «будматеріал» для зростання міцного волосся й нігтів.

Де шукати

Цінний мікроелемент міститься у таких продуктах:

капусті;
броколі;
цибулі;
часнику;
печінці;
рибі;
яловичині;
натуральному йогурті.
«Не відмовляйтеся від додаткових джерел вітамінів для здоров’я волосся у вигляді нутрицевтиків (БАДів) з кератином: деякі з них, зазвичай, йдуть у комбінації з цинком, міддю, вітамінами В3 і В6», — говорять експерти.

Вітамін С

Де шукати

Для вироблення кератину організму необхідний вітамін С, який міститься у таких продуктах:

ківі;
цитрусових;
полуниці, чорниці, журавлині та малині;
болгарському перці;
помідорах;
капусті (броколі, цвітній, брюссельській);
темно-зелених листових салатах.
Догляд за волоссям

«Для поліпшення стану волосся ми радимо додати у свою б’юті-рутину «магнієву олію»: змішайте у рівних пропорціях магнієву сіль (хлорид магнію) і воду. Ось і усе. Регулярно наносьте суміш на шкіру голови, і ви не лише поліпшите стан волосся, але й заповните дефіцит магнію у організмі», — кажуть фахівці.

Корисні б’юті-прийоми для догляду за волоссям

Робіть укладання лише на сухе волосся, щоб знизити ризик пошкоджень та не зіпсувати його структуру.
Намагайтеся користуватися гребінцями з натуральною щетиною: вони не електризують волосся і не сприяють появі посічених кінчиків.
Для надання додаткового блиску волоссю після миття голови обполосніть пасма прохолодною водою: низька температура води відмінно полірує і закриває лусочки волосся, покращує мікроциркуляцію у шкірі голови.