ГоловнеПолітика

Засідання Комісії Україна-НАТО відбудеться цього тижня

У Брюсселі цього тижня планується засідання комісії Україна-НАТО, повідомив в.о. глави місії України при НАТО Георгій Толкачов в рамках форуму «Україна 30. Міжнародна політика». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Георгій Толкачов зазначив, що засідання відбудеться «через два дні», не уточнивши конкретну дату.

«Через два дні буде засідання комісії Україна-НАТО за участю віце-прем’єр-міністра Олексія Резнікова, який як член Тристоронньої контактної групи і член РНБО буде детально доносити правдиву інформацію державам-членам щодо того, що відбувається в окремих регіонах тимчасово окупованих територій», — сказав він.

Дипломат також спростував твердження, що Україна не використовує всі можливості для реалізації статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

«Цей статус передбачає взаємодію в досить чутливих сферах, і вона не завжди публічна, але як людина, яка бачить це зсередини, можу вас запевнити, реалізується», — сказав він.

Нагадаємо, в Україні пройдуть Багатонаціональні військові навчання Три мечі-2021 за участю військовослужбовців України, а також Литви, Польщі та США. Навчання відбудуться з 17 по 30 липня.