ГоловнеПолітика

Зеленський обговорив Донбас з главою Пентагону

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США провів зустріч з міністром оборони цієї країни Ллойдом Остіном. Про це повідомляє прес-служба українського лідера в середу, 1 вересня.

Зазначено, що сторони обговорили ситуацію на сході України, яка залишається напруженою, незважаючи на зусилля з досягнення деескалації мирним дипломатичним шляхом. Зокрема, напруженість посилюється в зв’язку з проведенням РФ військових навчань Захід-2021.

Також Зеленський і Остін обговорили перспективи розвитку співпраці для протидії агресивній політиці Росії в Азово-Чорноморському регіоні і забезпечення свободи судноплавства в міжнародних водах.

«Ситуація в Чорному морі вимагає відповіді у вигляді колективної безпеки», — цитує Зеленського прес-служба.

У свою чергу, Остін підтвердив, що США прийняли рішення про виділення додаткової військової допомоги Україні в обсязі $60 млн, включаючи закупівлі переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Президент України зазначив, що США є надійним партнером у сфері безпеки, і подякував за незмінну підтримку в питаннях надання щорічної допомоги Україні.

Зеленський також зазначив, що налаштований на реформування української оборонної промисловості і всебічно підтримує корпоратизації оборонних підприємств.

Крім того, президент подякував американській стороні за лікування і реабілітацію українських військових і ветеранів. Він зазначив, що Україна сподівається на підтримку США в розвитку мережі лікувально-реабілітаційних центрів для українських захисників.

Як повідомлялося, 31 серпня Зеленський розпочав візит до США. Сьогодні він проведе зустріч з американським президентом Джо Байденом. Спочатку зустріч планувалася 30 серпня, але потім двічі переносилася на день — через виведення американських військ з Афганістану.