ГоловнеПолітика

Зеленський оцінив відносини України і США

Підтримка України з боку США не зміниться після зміни влади, впевнений президент Володимир Зеленський. Оцінку відносинам між країнами він дав в інтерв’ю виданню Le Figaro, текст якого опублікований на сайті Офісу президента.

«Є відносини між США та Україною. Так, президенти можуть поліпшити ці відносини, але загальний настрій змінити складно. Сполучені Штати добре ставляться до України, підтримують її. Яким би не був президент США, яким би не був президент України, такі відносини будуть», — говорить Зеленський.

Він зазначив, що з розумінням поставився до тривалого очікування телефонної розмови з президентом США Джо Байденом.

«Так, довго. Але нічого, це нормально. Я розумію, що Сполучені Штати — велика країна і що у них є відносини, підтримка або складності з багатьма країнами. Я не кажу, що ми особливі і найголовніші для США, але я дуже хотів би, щоб так було. Хоча, мені здається, зараз в Європейській частині світу через те, що відбувається в Україні, ми дуже важливі», — підкреслив він.

Зеленський нагадав, що Байден бував в Україні і краще розуміє її специфіку.

«Він краще розуміє «українське питання», як мені здається. Але судити треба все одно за результатами. А для результату потрібен якийсь час… Коли пройде час, я обов’язково скажу, хто з президентів США кращий для України», — додав президент.

Нагадаємо, телефонна розмова Зеленського з Байденом відбулася 2 квітня.