ГоловнеПолітика

Зеленський поставив завдання до Дня Незалежності

В Україні ситуація із захворюваністю на коронавірус поліпшується. Влада планує прищепити більшість громадян до Дня Незалежності України. Ситуацію з розповсюдженням COVID-19 обговорили на селекторній нараді президента України Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в цілому епідемічна ситуація стабілізується шостий тиждень поспіль. Глава уряду додав, що для пацієнтів з COVID-19 виділено 77 тисяч ліжок, з них з поданням кисню — 68 264. На сьогодні зайнято 33 292 ліжка.

Шмигаль додав, що на сьогоднішній день шість областей перебувають у «червоній» карантинній зоні. Після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій послабити карантин можуть у Харківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Сумську, Полтавську та Запорізьку області виводити з «червоної» зони поки що зарано, додав Шмигаль.

Також він розповів, що на сьогодні в країні щеплено понад 759 тисяч громадян.

«Зараз є можливість за добу прищеплювати 80-100 тисяч українців», — заявив прем’єр.

Глава МОЗ Максим Степанов відзвітував, що за наявності вакцини можна прищеплювати і до півмільйона громадян на добу.

За словами віце-прем’єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, в Україні готуються впровадити за стандартами ЄС «паспорти вакцинації».

«До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, повинні отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз’яснювальну роботу про важливість вакцинації», — заявив Зеленський.

Тим часом в Україні двома дозами вакцин проти коронавірусу щеплено 303 особи. Найбільше за минулу добу щеплень було зроблено в Дніпропетровській області. У двох областях — жодного уколу.

Також стало відомо, що в ЄС зробили 150 млн щеплень від коронавірусу. Чверть усіх жителів Європейського Союзу вже отримали свою першу дозу. До середини літа планується прищепити 70% дорослого населення.