ГоловнеПолітика

Зеленський пояснив необхідність «найпотужнішої армії в Європі»

Україні потрібна сильна армія на той випадок, якщо західні партнери припинять підтримувати країну в конфлікті на Донбасі. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю іноземним ЗМІ, текст якого опублікований на сайті Офісу президента.

«Сьогодні імперії одні, а завтра — інші. Є історичні приклади. Багато колишніх імперій зараз є невеликими державами, демократичними державами. Тому всі повинні розуміти, що на нашому місці може бути інша країна. І якщо Україна самостійно буде вирішувати цю глобальну проблему, у нас не буде іншого шляху, як перетворитися на дуже міцну, найпотужнішу з точки зору техніки і військ армію в Європі. І на це ми просто витратимо все, що у нас є: багато людського потенціалу, багато талановитих людей. Замість того, щоб ставати вченими, технологічно розвивати свою країну, люди будуть думати про те, як захищати сім’ю, будинок. Нічого хорошого у війні немає», — сказав Зеленський.

Президент каже, що українці гинуть на Донбасі за принципи, які відстоюють НАТО і ЄС.

На його думку, в разі невтручання Заходу можливе виникнення нових конфліктів — вже поблизу його кордонів.

«Це війна в Європі, але помирають українці. І це несправедливо. Я кажу це не до того, щоб помирали інші люди, з європейських країн або зі США. Але ми повинні про це відкрито говорити: гинуть українці, різні люди, різних національностей — громадяни України. Вони гинуть за всі ті принципи, які проповідують і відстоюють лідери як НАТО, так і Європейського Союзу», — сказав Зеленський.

Зазначимо, в цьому ж інтерв’ю Зеленський відповів на низку питань, у тому числі про Північний потік-2, транші МВФ і зустріч президентів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна, яка зараз проходить у Женеві.