ГоловнеПолітика

Зеленський про Залізний купол: Ще рано говорити

Президент Володимир Зеленський в ході візиту до США, де він візьме участь у Генасамблеї ООН, прокоментував інформацію ЗМІ про можливі поставки в Україну американської системи протиповітряної і протиракетної оборони Iron Dome (Залізний купол).

Вiдео дня:

«Щодо Залізного купола ще рано говорити, але тим не менше ви чули сигнали і меседжі від США. Тому я думаю, що результати точно від нашої поїздки будуть і будуть серйозні», — сказав Зеленський в коментарі телеканалу Дом.

У першу чергу президент очікує реакції США на план трансформації оборонного сектору України, який він нещодавно презентував у США.

«Ми очікуємо фідбек від адміністрації Байдена. Ми очікуємо фідбек щодо плану трансформації, щодо оборонного сектора цієї програми, ми очікуємо офіційного приїзду делегації зі США на чолі з міністром оборони, чекаємо цієї зустрічі. Я думаю, вона буде не один день в Україні, і там буде вирішуватися частина цього плану трансформації. І також очікуємо фідбек від бізнесу, у мене тут буде кілька зустрічей з декількома меседжами», — розповів Зеленський.

При цьому він зазначив, що реалізація домовленостей в оборонній сфері не буде швидкою.

Про пропозицію американських законодавців надати Україні Залізний купол повідомили ЗМІ, але в Білому домі не підтвердили і не спростували таку можливість.

Але глава МЗС України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про те, що під час візиту Зеленського до США обговорювалися різні варіанти отримання американських технологій протиповітряної і протиракетної оборони.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net