ГоловнеПолітика

Зеленський провів зустріч із президентом Німеччини

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 12 липня, провів зустріч із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляє ОП.

Співрозмовники приділили увагу ситуації з безпекою на сході України.

Також президенти говорили про прагнення України стати членом ЄС і НАТО і про шляхи реалізації цієї мети. «Прогрес України у здійсненні реформ і досягненні в захисті загальних європейських цінностей свідчать про готовність нашої держави до повноправного приєднання до європейського і євроатлантичного співтовариства», — йдеться в повідомленні.

Сторони обмінялися думками щодо прогресу в реалізації ключових реформ в Україні, зокрема у сферах судочинства і боротьби з корупцією.

Окремо Зеленський розповів Штайнмаєру про антиолігархічний законопроект. Було відзначено, що реалізація положень цього акту разом з іншими законодавчими новаціями забезпечить поділ великого бізнесу і політики в Україні.

Своєю чергою, президент Німеччини підкреслив, що цей закон має забезпечити більшу прозорість і поліпшить бізнес-клімат в Україні, і німецькі підприємці будуть більшою мірою зацікавлені інвестувати в Україну.

Зеленський поінформував Штайнмаєра про поточну ситуацію з пандемією COVID-19 в Україні. Він наголосив на важливості подальшої практичної підтримки з боку ЄС, зокрема Німеччини, в забезпеченні вакцинами населення України.

У ході зустрічі також було наголошено на важливості питання збереження історичної пам’яті та відновлення історичної справедливості, чим активно займаються в обох країнах.