ГоловнеПолітика

Зеленський провів зустріч з президентом Microsoft

Президент України Володимир Зеленський у ході візиту в США зустрівся з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський і Сміт обговорили шляхи поглиблення співпраці України з Microsoft і реалізації спільних проектів.

«Ми зацікавлені в подальшому розширенні присутності корпорації Microsoft в Україні і поглибленні співпраці в контексті цифрової трансформації нашої країни», — підкреслив Зеленський.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено побудові інфраструктури для хмарних сервісів в Україні.

«Ми будуємо цифрову державу, і нам дуже важливо, щоб дані українців зберігалися на хмарних сервісах на території України», — зазначив президент.

Зеленський запропонував Microsoft розглянути можливості для створення інфраструктури дата-центру Azure в нашій країні.

Також співрозмовники обговорили залучення Microsoft до розробки системи електронного голосування на виборах, а також продуктів з використанням технологій штучного інтелекту.

Крім того, сторони торкнулися питання налагодження взаємодії у сфері розробки антикорупційних програм для органів держвлади в Україні, протидії дезінформації та кібербезпеки.

Зеленський запросив президента Microsoft відвідати Україну у зручний для нього час.

Нагадаємо, Володимир Зеленський назвав Україну «Діджитал-столицею Європи». За його словами, тільки в Україні сьогодні працює близько 242 тисяч IT-фахівців. Багато українських айтішників працює і в Кремнієвій долині.