ГоловнеПолітика

Зеленський розповів, чим буде займатися Кримська платформа

Передусім Кримська платформа зосередиться на гуманітарних питаннях. Про це розповів Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю кримським журналістам, яке у четвер, 19 серпня, було опубліковано Українською правдою.

«Кримська платформа — це перший єдиний інституційний майданчик, який працюватиме не раз на рік, а щодня в офісі Кримської платформи. І там будуть розглядатися важливі питання, перш за все, гуманітарні», — сказав Зеленський.

Він також відзначив, що зараз Крим виглядає як «авіаносець», і зараз це вже не та перлина української землі біля моря: сьогодні це мілітаризований півострів, зі щоденним збільшенням озброєння, скороченням корінного населення, зменшенням привабливості — природної, екологічної, туристичної, будь-якої.

«Що можна зробити? Треба бити в дзвони. Для цього потрібно, щоб була дзвіниця, були руки. Вважаю, що до цього моменту, до Кримської платформи, не було того дзвона. А ось люди і руки були і є. Але покажіть, будь ласка, в які дзвони їм бити, крім повідомлень у фейсбуці: «Наш Крим шкода, але ми повернемося»?» — підкреслив Зеленський.

Він підкреслив, що завдання Кримської платформи — кожну кримську тему робити загостреною та актуальною, «бити у дзвін».

Нагадаємо, Рада збереться в день саміту Кримської платформи. На засіданні мають намір прийняти звернення до світу із приводу ситуації з анексованим Кримом.

Тим часом у Криму погрожують учасникам Кримської платформи. Державам-учасницям саміту обіцяють «болючі наслідки» і потрапляння в список недружніх країн.