ГоловнеПолітика

Зеленський: У РНБО не диктатура і не монархія

Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) є колективними і покликані захистити Україну. Про це він сказав в ході прес-конференції.

Говорячи про прийняття санкцій, глава держави відповів, що ці рішення приймалися колективно всіма органами влади, представленими в РНБО.

«Що стосується Ради національної безпеки і оборони. Я виконую свої конституційні обов’язки. І не з якоюсь купкою людей, а до Ради національної безпеки і оборони входять всі інституції: як правоохоронці, так Кабмін, так прем’єр, глава Верховної Ради, інституція президента Україна — всі. Це не диктатура і не монархія — там всі представлені», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що деякі з членів РНБО не голосували за санкції проти Віктора Медведчука.

«Я вважаю, що — ну, це їхня думка, це їхні рішення. Це Рада національної безпеки і оборони. Ми обговорюємо питання. Доводимо один одному, а потім голосуємо. Спільна відповідальність. Відповідальність кожного», — зазначив глава держави.

Зеленський також зауважив, що готовий відповідати за те, що відбувається на засіданні РНБО, і вважає це захистом України.

Нагадаємо, минулого тижня Зеленський заявив про деолігархізацію Медведчука. За його словами, після деолігархізації всі українські олігархи стануть просто великими бізнесменами.