ГоловнеСоціум

Зеленський: В Україні достатньо газу для населення

Президент Володимир Зеленський запевняє, що в Україні достатньо запасів газу для споживачів.

«Хочу всіх заспокоїти. Вважаю, багато важливих, предметних, а найважливіше, що своєчасних дій зробив уряд, зробила влада. На сьогодні досить газу для суспільства, досить газу для споживачів за дуже нормальними цінами, в порівнянні з європейськими цінами», — заявив президент в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Зеленський зазначив, що, якщо б влада не втрутилася в цю ситуацію, ціна на газ для населення була б «як мінімум 50 гривень», тоді як зараз — близько 8 гривень.

Коментуючи репліку ведучого про те, що кілька міст вже ввели надзвичайний стан в енергетиці, Зеленський наголосив, що опалювальний сезон — це відповідальність і центральної, і місцевої влади.

«Тому ми підписали меморандум, в якому є дві головні речі, НАК Нафтогаз і центральна влада гарантує дві речі: конкретну стабільну ціну і стабільний обсяг. Далі є технічні питання, юридичні питання та політичні питання деяких представників місцевої влади. Все це, я впевнений, буде врегульовано. У будь-якому випадку, це буде нормальна ціна», — запевнив Зеленський.

Нагадаємо, що ціна на газ в Європі оновило рекорд, перевищивши позначку в 1400 доларів.