ГоловнеПолітика

Зеленський відреагував на резолюцію ЄП щодо РФ

Президент Володимир Зеленський привітав схвалення Європарламентом резолюції Європарламенту, у якій депутати попереджають Росію про серйозні наслідки у разі подальшої агресії проти України.

Зеленський подякував у Twitter Європейському Союзу за підтримку України.

«Дякую за потужну підтримку України з боку Євросоюзу. Учора – на #EaPsummit. Сьогодні – резолюція Європарламенту щодо ситуації на українському кордоні! Військові дії проти України матимуть для Росії високу економічну та політичну ціну», — написав Зеленський.

Він також додав, що загроза безпеці України – це загроза миру та стабільності Європи.

Раніше резолюцію Європарламенту також прокоментували у МЗС України. Там наголосили, що для України дуже важливо, що в цій же резолюції Європарламент чітко підтвердив перспективу вступу країни до ЄС.

Нагадаємо, сьогодні депутати Європарламенту ухвалили резолюцію щодо ситуації на кордонах України, в якій міститься заклик до ЄС підготуватися до запровадження суворих санкцій проти Росії у разі ескалації.

Як повідомлялося, напередодні Зеленський заявив, що проти Росії потрібні превентивні санкції до можливої ​​ескалації на Донеччині. Санкційна політика проти Москви «після» вже нікого не цікавить, наголосив він.