ГоловнеПолітика

Зеленський заявив про кілька шляхів залучення США до «Нормандії»

Київ розглядає відразу кілька варіантів залучення Вашингтона до нормандського формату щодо Донбасу. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час візиту до США, повідомляє Укрінформ в середу, 1 вересня.

Зазначено, що Зеленський заговорив про нормандський формат під час презентації програми трансформації України для аналітичних центрів США.

«Ми серйозно думаємо, як розвивати нормандський формат для мирного врегулювання ситуації, — сказав він. — І запросили США для участі в декількох моделях і думаємо, як правильно і безпечно зробити це для регіону».

Питання України сьогодні — це «не питання тільки в Україні», додав Зеленський. Воно стосується всього регіону, зокрема Молдови, країн Балтії, а також Білорусі.

Також лідер української держави анонсував, що під час майбутньої зустрічі з американським колегою Джо Байденом він буде обговорювати цю тему, можливо, вона навіть стане першою в порядку денному.

Як повідомлялося, 31 серпня Зеленський розпочав візит до США. Напередодні він провів низку важливих зустрічей, в тому числі і з главою Пентагону Ллойдом Остіном, в ході якої обговорювалися питання безпеки.