ГоловнеПолітика

Зеленський заявив про можливість появи альтернативи «Нормандії»

Президент України Володимир Зеленський розповів, що під час його розмови із президентом США Джо Байденом порушувалося питання про створення нового майданчика для майбутніх переговорів з РФ. Про це він повідомив в інтерв’ю 1+1.

З слів Зеленського, незважаючи на створення нового переговорного майданчика, для України також не менш важливо не втратити нормандський формат.

«Про компроміси ми не говорили. Говорили, що завдяки США може з’явитися ще один майданчик для переговорів з РФ. Важливий момент, як не втратити нормандський формат, а для нас важливо його не втратити», – заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що в реалізації нормандського формату зацікавлений президент Франції Емманюель Макрон.

«Я говорив з Макроном, він потужний лідер Європи і зацікавлений у реалізації всіх напрацювань у нормандському форматі. На сьогодні всі «За», щоб існували кілька шляхів і якнайбільше країн робили все для зупинки війни на сході», – заявив Президент.

Зеленський додав, що під час його розмови з Байденом президент США запевнив, що на будь-якому майданчику, де говорять про Україну, навіть якщо там зустрічаються країни НАТО чи ЄС, українська сторона буде учасником таких переговорів.

Раніше повідомлялося, що Зеленський не виключає референдуму про Донбас.