ГоловнеПолітика

Зеленський заявив про «незавершеність» ЄС і НАТО

Київ зробив достатньо для отримання підтверджених термінів членства в Євросоюзі і НАТО. Без України ці організації не будуть завершеними. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський на форумі Україна 30. Міжнародна політика в Києві, повідомляє його прес-служба.

«Я завжди кажу, що проекти ЄС і НАТО не будуть завершені без України. Набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО є основоположним стратегічним пріоритетом зовнішньої політики України», — зазначив Зеленський.

Він додав, що, згідно з останніми дослідженнями, понад 60% громадян підтримують вступ України в ЄС і переконлива більшість — в НАТО.

«Для нас це гарантія благополуччя і безпеки. Безпека — пріоритет. І гарантія добробуту. Наша держава і український народ, я вважаю, вже зробили достатньо для того, щоб отримати від партнерів чіткі підтвердження того, коли, як Україна буде членом ЄС і членом Альянсу», — резюмував президент.

Нагадаємо, що раніше був затверджений спецплан щодо вступу України в НАТО. Програма під егідою Комісії Україна-НАТО була затверджена в лютому цього року, а в травні вона пройшла всі необхідні етапи узгодження.

За підсумками саміту в червні президент Володимир Зеленський подякував НАТО за перспективу членства України, але водночас дорікнув членам Альянсу за відсутність конкретних термінів для наступних кроків для досягнення мети.