ГоловнеПолітика

Зеленський заявив про «польські зарплати» в Україні

В Україні в багатьох містах рівень заробітних плат наближається до того, який отримують українські заробітчани в Польщі. Про це заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції у четвер, 20 травня.

«Щодо шкоди для роботи (в Україні, — ред.). Дивіться, COVID, дійсно, вбиває маленький і середній бізнес. Це правда. Все, що ми можемо зробити, все, що вони собі можуть дозволити, — це зменшення навантаження на людей і надавати людям ту чи іншу підтримку. Однак, якщо ви подивитеся середню заробітну плату все ж у Польщі для наших українців, і порівняйте її з середньою заробітною платою сьогодні вже у багатьох містах України, вона дуже сильно наближається до тієї суми, яку люди в Польщі заробляють, тому що вони там знімають житло, воно там набагато дорожче, коли вони там платять комунальні набагато дорожче», — сказав Зеленський.

Раніше Держстат підрахував, що реальна зарплата в березні зросла на 9,5%. У березні найвищий рівень зарплат було зафіксовано у Києві, а найнижчий — у Житомирській області.