ГоловнеПолітика

Зеленський зустрівся з потенційними інвесторами

У США, в Нью-Йорку, президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками американського бізнесу та потенційними інвесторами (American Jewish Committee). Про це у вівторок, 21 вересня, повідомила прес-служба глави держави.

Під час зустрічі Зеленський зазначив, що Україна проводить масштабні трансформації, орієнтовані на впровадження європейських та євроатлантичних стандартів.

«Підтримка партнерів і союзників, насамперед США, для нас вкрай важлива», — заявив на зустрічі Зеленський.

Президент підкреслив, що розвиток економічної та інвестиційної взаємодії між Україною і США є одним з найважливіших пріоритетів подальшого партнерства між країнами.

«Запрошую вас стати частиною процесу трансформації України», — звернувся Зеленський до представників бізнесу.

Також український лідер повідомив, що Україна розробила амбітний план змін в державі.

«Дуже розраховуємо на підтримку партнерів, перш за все США, що дозволить нам здійснити трансформацію в короткі терміни», — підкреслив він.

Крім того, глава держави ознайомив інвесторів з ситуацією на Донбасі і викликами в енергетичній сфері в контексті проекту Північний потік — 2.

Відомо, що Зеленський прибув в Нью-Йорк для участі в 76-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. Щорічні дебати триватимуть до 27 вересня.

Виступ Зеленського на загальних дебатах Генасамблеї ООН відбудеться 22 вересня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.