Здоров’я

Зловживання холіном на 70% збільшує ризик розвитку агресивних форм онкологічних хвороб

З метою профілактики раку краще не зловживати холіном.

Зловживання холіном на 70% збільшує ризик розвитку агресивних форм онкологічних хвороб. З метою профілактики раку краще не зловживати холіном.

Видео дня:

Багато дослідників не переконали дослідження, що підтверджують важливість дієтичного холіну для запобігання раку. Деякі попереджають, що певні дієти, у яких наголос робиться на споживання яєць, можуть підвищити ризик «агресивного» раку простати, інформує Ukr.Media.

Недостатнє споживання холіну, що є ключовим компонентом яєць, раніше було пов’язане з більш високим ризиком летального результату.

Одне дослідження за участю 47 896 чоловіків показало, що високе споживання холіну «збільшує ризик летального раку простати на 70 відсотків порівняно з чоловіками, у яких споживання було найнижчим».

Високе споживання було визначене як 500 мг на день, що є рекомендованою добовою дозою для чоловіків. Жінкам рекомендується 424 мг холіну на день.

Інші харчові джерела холіну включають м’ясо, молоко і птицю.

Дослідники пояснили:

«Холін у високому ступені сконцентрований у клітинах раку простати, і було встановлено, що концентрація холіну у крові підвищує ризик розвитку раку простати».

Незважаючи на тривожні результати, холін вважається «важливою поживною речовиною» і тому рекомендується для оптимального здоров’я. У деяких дослідженнях стверджується, що ця поживна речовина має вирішальне значення для когнітивного розвитку, і найбільша проблема пов’язана зі смертельними наслідками для мозку. Низьке споживання поживної речовини раніше було пов’язане з розвитком ожиріння і пошкодженням печінки.

Емма Дербішир нещодавно заявила у журналі BMJ Nutrition, Prevention & Health, що нестача холіну може викликати кризу громадської охорони здоров’я. Але не лише продукти, що багаті на холін, пов’язані з підвищеним ризиком розвитку агресивного раку простати.

Дослідження також показали зв’язок між високим споживанням насичених жирів і підвищеним ризиком розвитку агресивного раку простати.

Ці результати дозволили припустити, що рослинна дієта може бути найбільш захисною від смертельної хвороби.

Доктор Бредлі МакГрегор, онколог з Гарвардського онкологічного інституту Дана-Фарбер, говорить, що дані, які зростають, вказують на те, що рослинна дієта є найбільш захисною.