ГоловнеПолітика

ЗМІ: Київ і Лондон обговорюють поставки бойових ракет

Оборонні відомства України та Великої Британії ведуть переговори про продаж Києву озброєння, зокрема бойових ракет Brimstone. Про це повідомила газета The Times з посиланням на українського дипломата.

«Великобританія веде переговори з Україною про продаж їй зброї вперше на тлі побоювань, що Росія може використовувати газову кризу для захоплення української території», — йдеться в матеріалі.

За даними видання, згаданими ракетами, в разі укладення угоди, можуть бути оснащені літаки і кораблі Збройних сил України. Вартість однієї одиниці такого озброєння, як стверджується, становить близько 138 тисяч доларів.

Джерело зазначило, пише газета, що домовленість такого роду стане першою для влади Британії.

Як зазначено в матеріалі, ракети Brimstone розроблені британським підрозділом міжнародного консорціуму MBDA. Вони використовувалися британською армією під час військових операцій в Афганістані, Лівії та Сирії.

Brimstone — високотехнологічна самонавідна ракета класу «повітря-земля». Забезпечена активною радіолокаційною головкою самонаведення, що дозволяє з великою точністю вражати цілі, що рухаються зі швидкістю понад 100 км/год. Вага — 49 кг, довжина — 1,8 метра. Максимальна дальність пуску — 11,2 кілометра, а висота — 6 кілометрів.

Нагадаємо, в кінці вересня Міноборони України підписало Меморандум про співпрацю з турецькою компанією Bayraktar Savunma, згідно з яким Bayraktar побудує під Києвом центр з обслуговування, поточного ремонту і модернізації безпілотників.