ГоловнеПолітика

ЗСУ взяли на озброєння РСЗВ Верба

Реактивну систему залпового вогню Верба, яку розробив Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ), прийнято на озброєння української армії. Про це повідомляє держконцерн Укроборонпром.

Вiдео дня:

«Цифрові системи Верби дозволяють екіпажу управляти вогнем, вести прицілювання та навіть перезаряджатися в автоматичному режимі. Боєкомплект цієї РСЗВ складається з 40-ка 122-мм реактивних снарядів, які здатні знищувати цілі на відстані до 40 км. Зате перезарядка повного пакета займає всього 10 хвилин», — сказано в повідомленні.

Використання цифрових систем керування вогнем дозволило в рази скоротити час для відкриття вогню, а завдяки новій системі стабілізації платформи вдалося значно підвищити точність.

«Крім того, на Вербу встановлено сучасні системи цифрового зв’язку для захищеної передачі інформації. У поєднанні з високопрохідним шасі від КрАЗ це забезпечує високу бойову ефективність і мобільність Верби на поле бою», — додали в Укроборонпромі.

Як пояснили в дежконцерні, Вербу розробили на базі бойової БМ-21 Град, але пускова установка отримала низку удосконалень, зокрема системи навігації, зв’язку, вирівнювання та стабілізації платформи.

Нагадаємо, що раніше ЗСУ взяли на озброєння станцію виявлення Фенікс-1. Фенікс-1 буде очима дивізіонів ППО, у яких на озброєнні стоять комплекси Бук-М1, і підрозділів радіотехнічних військ.