Здоров’я

5 причин, через які вам холодно

Постійне відчуття холоду має певні причини.

Причиною підвищеної мерзлякуватості може бути аномалія кров’яного тиску або недокрів’я, інформує Ukr.Media.

Якщо ви постійно мерзнете, можливо, ви не просто чутливі. Непереносимість холоду і підвищена мерзлякуватість іноді пов’язані з патологічними причинами:

Низький кров’яний тиск

Так звана гіпотонія, коли кров прокачується по тілу з тиском, що менший за 100 мм рт. ст., може бути спадковою особливістю. Крім часто холодних рук і ніг, гіпотоніки можуть відчувати проблеми з підйомом вранці, вони часто відчувають втому і розбитість, фізичну виснаженість, швидко втрачають здатність концентруватися, іноді виявляють схильність до запаморочення і головного болю.

Захворювання щитоподібної залози

У деяких випадках причиною підвищеної мерзлякуватості стає захворювання щитоподібної залози. Про це можуть говорити додаткові симптоми: незрозуміле збільшення ваги, ламкість волосся, депресивний настрій. Однак чіткий діагноз може поставити лише лікар.

Анемія

Зазвичай вона викликається дефіцитом заліза, що може виникнути через погане харчування. Анемія заважає тілу виробляти достатню кількість еритроцитів — це призводить до зменшення припливу крові до кінцівок, через що відчувається гіпотермія. Додатковими симптомами анемії є слабкість, стомлюваність, нерегулярне серцебиття, блідість шкіри, біль у грудях, головний біль.

Недосип

Поганий сон негативно позначається на біоритмі організму, що, своєю чергою, порушує складні відносини між метаболізмом, рівнем гормонів, почуттям втоми і температурою тіла.

Синдром Рейно

Якщо через холод ви відчуваєте сильний біль у пальцях, навіть коли ви дістаєте щось з морозилки, слід перевіритися на синдром Рейно. У його випадку навіть невеликі холодові подразники призводять до хворобливих судом, оскільки реакція судин організму на вплив холоду або стресу не є нормальною. Зведені судомою кінцівки можуть ставати червоними і болючими.