ГоловнеСоціум

Аmnesty International назвала атаки РФ на енергетику України злочином

Атаки Росії на українську енергетичну інфраструктуру є воєнними злочинами. Про це йдеться у заяві Міжнародної правозахисної організації Amnesty International у Twitter.

«Вперше було оголошено про відключення світла внаслідок незаконного нападу Росії на цивільну інфраструктуру. Закликаємо до відповідальності всіх винних. Атаки, єдиною метою яких є тероризування цивільного населення, є військовим злочином», — йдеться у повідомленні.

За словами директора Amnesty International зі Східної Європи та Центральної Азії Марі Стразерс, тактика Росії очевидна: країна-агресорка має намір підірвати промислове виробництво України, порушити роботу транспорту, посіяти страх та розпач, позбавивши мирних мешканців тепла, електрики та води з наближенням зими.

«Прицільне знищення Росією української громадянської інфраструктури є незаконним. Моральний стан цивільного населення не є законною метою, а здійснення цих атак з єдиним завданням тероризувати цивільне населення — військовий злочин. Усі особи, відповідальні за накази та за скоєння цих злочинних нападів, мають бути притягнуті до відповідальності», — заявила Стразерс.

В Укренерго попередили, що в країні можливі віялові відключення світла і надалі.