ГоловнеПолітика

Байден: Ми притягнемо Путіна і РФ до відповідальності

США покладуть на Росію витрати на її агресію, а також мають намір притягнути президента РФ Володимира Путіна до відповідальності за військові злочини в Україні. Про це у понеділок, 10 жовтня, заявив президент США Джо Байден, повідомили у прес-службі Білого дому.

Байден зазначив, що Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари Росії по Україні, зокрема, по Києву. Ця атака ще раз демонструє крайню жорстокість незаконної війни президента РФ Володимира Путіна проти українського народу.

«Ці напади ще більше зміцнюють нашу прихильність до народу України стільки, скільки потрібно. Разом з нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо покладати на Росію витрати за її агресію, притягувати Путіна та Росію до відповідальності за її звірства та військові злочини та надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та своєї свободи», — заявив президент США.

Він також зазначив, що Сполучені Штати знову закликали Росію негайно припинити цю непровоковану агресію та вивести свої війська з України.

Також держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що США продовжать допомагати Україні. Про це він повідомив у Twitter за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

«Щойно розмовляв із Дмитром Кулебою, щоб підтвердити підтримку України з боку США після жахливих ударів Кремля сьогодні вранці. Ми продовжимо надавати непохитну економічну, гуманітарну допомогу та допомогу у сфері безпеки, щоб Україна могла захистити себе та подбати про свій народ», — написав Блінкен.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський обговорив із послом США ракетну атаку РФ.