ГоловнеПолітика

Байден назвав Путіна «хлопцем з ядерною зброєю і без друзів» — ЗМІ

Американські ЗМІ повідомили про іронічні висловлювання президента США Джо Байдена, які він нібито висловив на адресу президентів Росії, Франції, Великої Британії та Німеччини. Про це пише канал NBC News із посиланням на свої джерела.

Так, за даними телеканалу, Байден описав Володимира Путіна як «хлопця з ядерною зброєю та без друзів». Він також нібито сказав, що Емманюель Макрон хоче бути схожим на Шарля де Голля (легендарного лідера Франції ХХ століття), а Шольц – це поки що його попередниця Ангела Меркель. Поведінку Джонсона президент США назвав «запальною», стверджують джерела, які чули ці слова.

Водночас, представник Ради нацбезпеки США Емілі Хорн заперечує цю інформацію.

«Ці анонімні плітки аж ніяк не схожі на те, що президент говорить чи думає про своїх колег, яких він поважає та цінує», — сказала вона.

Джерело каналу зазначає, що на нещодавній зустрічі з деякими членами команди з нацбезпеки Байден наголосив на нинішній нездатності Шольца об’єднати трансатлантичний альянс у відповідь на дії РФ навколо України, як це раніше робила Меркель. На цій же зустрічі прозвучали його слова про Путіна та Макрона.

При цьому неназвані співрозмовники журналістів із Білого дому відзначили: відносини США та європейських союзників міцні, незважаючи на деякі розбіжності, а Байден – не розчарований.

Офіційні особи та експерти додали, що лідери Заходу згодні з фундаментальним завданням: російська агресія проти України не має залишитися безкарною.

Нагадаємо, напередодні Байден провів переговори із Шольцем. Головною темою була Україна. Він заявив, що якщо Росія вторгнеться в Україну, газопроводу Північний потік-2 «прийде кінець».
Водночас німецький канцлер наголосив, що одним із головних завдань двох лідерів є боротьба з російською агресією проти України.