ГоловнеПолітика

Блінкен поговорив про Україну з Бухарестською дев’яткою

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час телефонної розмови з колегами з Бухарестської дев’ятки обговорив ситуацію навколо України, а також питання НАТО. Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

«Держсекретар і міністри закордонних справ обговорили дестабілізувальне військове нарощення Росії вздовж кордону України, необхідність єдиної, готової та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників, а також трансатлантичну співпрацю з питань, що становлять взаємний інтерес», — йдеться в повідомленні.

Також Блінкен зазначив, що США й надалі матимуть консультації із трансатлантичними союзниками і партнерами, бо Держдеп працює над деескалацією.

«Переговорники також підкреслили солідарність із Литвою перед ескалацією політичного тиску й економічного примусу з боку Китаю. Держсекретар наголосив на непохитній прихильності Сполучених Штатів до трансатлантичної безпеки і Статті 5 НАТО», — йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що до Бухарестської дев’ятки входять Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина і Чехія.

Раніше Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Під час переговорів вони обговорили ситуацію навколо України.