ГоловнеЕкономіка

Bloomberg дізнався про проблеми Росії із продажем зерна

Країна-агресор Росія значно знизила експорт зерна у другій половині літа. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Відвантаження зерна з Росії у липні та серпні, у перші два місяці нового сезону, впали на 22%, до 6,3 млн тонн, порівняно з минулим роком, згідно з даними про лінійку суден від Logistic OS.

Вказано, що продукти харчування були звільнені від західних санкцій, але банкіри та страховики обережно ставляться до ведення бізнесу з Росією, а судноплавні компанії побоюються відправляти свої судна до зони бойових дій.

Ми маємо репутаційний ризик або неформальні санкції. Вони створюють проблеми з пошуком суден для російського Чорного моря, і ми бачимо, що деякі банки не хочуть відкривати акредитиви на пшеницю російського походження, – цитує агентство Дмитро Рилько, генеральний директор московського інституту ІКАР.

Російські фермери також неохоче продають пшеницю, тому що сильний рубль і високе експортне мито роблять його менш привабливим.

Раніше президент Росії Володимир Путін спрогнозував рекордний урожай зерна у РФ. При цьому відомо, що РФ масово краде зерно на тимчасово окупованій території України.