ГоловнеПолітика

Британія буде з Україною до перемоги — Джонсон

З кожним днем ​​протистояння України та Росії роль Києва зростає, а Кремль втрачає свої сили. Про це у суботу, 27 серпня, написав у колонці для The Mail прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Він також наголосив, що війна в Україні стала «шоком» для Європи.

«Чого ніхто не очікував, так це рішення Володимира Путіна — і це було тільки його рішення — розпочати 24 лютого злісний та безглуздий напад на ні в чому не винну європейську країну», — пише прем’єр.

При цьому прем’єр зазначив, що вторгнення Росії до України мало значний вплив на британців. Він зазначив, що саме через Путіна у Британії зросли ціни на продукти та енергоресурси.

«Саме розв’язана Росією війна призвела до того, що для британців рахунок за електроенергію подвоюється, і саме це було однією з цілей Путіна», — наголосив Джонсон.

«Путін вважає, що у м’якотілих європейських політиків не вистачить духу йому протистояти, і що цієї зими Захід зніме санкції і почне клянчити російські нафту і газ і підштовхувати українців до укладання угоди з Кремлем, якою б нудотною вона не була. Але цілком очевидно, що цього не буде», — вважає Джонсон.

Джонсон зазначив, що Захід має бути стійким, інакше Путін обере для себе нову мету.

«Ми повинні продовжувати підтримувати українців — і їхні військові успіхи, як і раніше, чудові. Володимир Зеленський показав, що його країна принципово непереможна», — сказав прем’єр.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон провели телефонну розмову, під час якої підтвердили готовність підтримувати Україну у війні проти РФ «стільки, скільки буде потрібно».