ГоловнеСоціум

Британія схвалила вакцину від двох штамів коронавірусу

Британія стала першою країною, що схвалила вакцину від COVID-19, орієнтовану як на оригінальний штам, так і на варіант Омікрон. Про це повідомляє Sky News.

Вакцина Moderna отримала зелене світло від Агентства з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA) після того, як було встановлено, що вона відповідає стандартам безпеки, якості та ефективності британського регулятора.

Бустерна доза, відома як Spikevax bivalent Original/Omicron, містить 25 мікрограмів вакцини Омікрон і 25 мікрограмів оригінальної вакцини від коронавірусу. Вона діє на дві інфекції та відома як двовалентна.

Об’єднаний комітет з вакцинації та імунізації дасть поради щодо щеплення.

Вакцину також подано на схвалення регуляторним органам Австралії, Канади та ЄС. Очікується, що ЄС затвердить вакцину до вересня.

Нагадаємо, єврокомісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес попередила, що на держави-члени ЄС взимку чекає чергова хвиля COVID-19, і закликала прискорити вакцинацію вразливих груп населення. А уряд України може повернути обов’язковий масковий режим у разі погіршення епідемічної ситуації у країні.