ГоловнеСоціум

Британія спростила в’їзд для українських біженців

Велика Британія готова приймати неповнолітніх переселенців з України, навіть якщо вони подали заявку на в’їзд до країни без батьків або інших повнолітніх родичів. Про це повідомляє ВВС.

Наголошується, що уряд переглянув правила лише для тих підлітків, які вже подали заявки на отримання візи. Щоб забезпечити їхню безпеку, вони зможуть жити лише в сім’ях їхніх родичів або людей, які добре знайомі з їхніми батьками.

У виняткових випадках неповнолітні матимуть можливість оселитися в сім’ї спонсора, з яким вони раніше не були знайомі, але тоді знадобляться ретельні перевірки безпеки та спеціальне схвалення уряду та місцевої влади.

За словами офіційного представника британського уряду, у МЗС вивчають можливість розповсюдження схеми «Будинки для України» і на тих неповнолітніх українців, які поки що не подали заявки на в’їзд.

Нагадаємо, уряд Великої Британії створив інструкцію для громадян України, які прибувають до країни.

Раніше повідомлялося, що більш ніж 600 сімей з України, які знайшли під час війни тимчасовий притулок в Англії, або визнані безпритульними, або їм загрожує небезпека стати такими.