Здоров’я

Чай з корицею: чому його рекомендують пити якомога частіше

Користь напою для вашого здоров’я.

Чашка чаю з додаванням кориці стовідсотково зміцнить ваше здоров’я. Крім усього іншого, його легко приготувати. Прокип’ятіть паличку кориці в склянці води 15 хвилин. Процідіть, додайте скибочку лимона, трохи меду, і напій готовий!

5 вагомих причин пити чай з корицею якомога частіше

Має антиоксидантний ефект. Чай з корицею може принести багато користі через вміст поліфенольних антиоксидантів. Вони допомагають захистити ваші клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами і запобігти хронічним захворюванням.

Бореться із запаленням. Кориця — потужний протизапальний засіб, і гарячий чай з нею володіє тими ж перевагами. Як зазначається в одному дослідженні, кориця виявилася одним з найпотужніших протизапальних продуктів зі 115 протестованих.

Регулює рівень цукру в крові. Заваріть чашку чаю з корицею, щоб підтримувати рівень цукру в крові. Ця спеція містить сполуку, яка діє аналогічно інсуліну і допомагає при інсулінорезистентності на термін до 12 годин.

Швидше доставляє поживні речовини. Гаряча вода в чаї з корицею грає важливу і корисну роль, бо допомагає краще працювати шлунково-кишковому тракту. До того ж багато корисних сполук кориці розчинні у воді, і можна з упевненістю сказати, що чай — оптимальний спосіб доставки їх у ваш організм.

Має зволожуючу дію. Медицина рекомендує чоловікам випивати більше 2 літрів води в день, а жінкам — більше 1,5 літри в день, і чашка трав’яного чаю з тією ж корицею цілком замінює корисну рідину.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я, інформує Ukr.Media.