ГоловнеСоціум

Чи є шанс зберегти відносини? Правила відносин на відстані

Пройшовши це випробування, пари або стають ближче, або розлучаються.

Народна мудрість запевняє, що навіть після великої сварки потрібно не розлучатися з чоловіком, а лягти спати. Але іноді сварок немає, а розлука є. Що робити, якщо ви опинилися далеко від коханого і розумієте, що відносини на відстані триватимуть не один місяць, інформує Ukr.Media.

Чи є шанс зберегти відносини? Психологи вважають, що за умови дотримання правил, союз стане лише міцніше, а ваші почуття спалахнуть з новою силою.

Бережіть один одного

Необережне слово, непрохана порада або зауваження в звичайному житті легко загладити, просто обнявшись. Але в розлуці такої опції немає. А значить, і в словах потрібно бути акуратніше: невелика сварка загрожує перерости в глобальний конфлікт і привести до розставання.

Не давайте один одному приводів для ревнощів і образ: відносини повинні бути острівцем радості і спокою.

Спілкування

Людина повинна бути частиною вашого життя, тому діліться з партнером почуттями, емоціями, розповідайте, як пройшов день. Переказуйте кумедні випадки та історії, нехай у вас буде відчуття, що ви живете в одному світі, зі спільними справами, знайомими, захопленнями. Можете встановити традицію — розповідати, що кожен з вас з’їв на обід, або дивитися фільми у вихідні разом.

Поважайте почуття

Один з вас може скучити набагато раніше, не знецінюйте цього. Ви можете плакати, ділитися переживаннями і страхами, щоб проговорити їх і прийти до спільного рішення. Лише так відносини залишаться на плаву.

Додайте емоцій

Не обмежуйтеся листуванням: телефонуйте, жартуйте, базікайте, підключайте відео, щоб бачити міміку один одного. Робіть партнеру подарунки: доставка ласощів працює майже скрізь, а ще це відмінний спосіб натякнути, що вам давно не дарували квітів.

Планування

Складіть графік зустрічей, навіть якщо перша відбудеться не скоро, простіше чекати дати, ніж жити в невизначеності. Дзвінки теж плануйте, а до відео можете готуватися, як до побачення. Одягніть милу сукню яку ви зазвичай надіваєте в недільний «похід у кіно» або «суботню вечерю».

Проводите свята разом

У ці дні туга від самотності може бути, як ніколи сильною. Якщо випадає шанс зустрітися, використовуйте його саме в святкові дати.

Намагайтеся проводити «небезпечні» періоди разом. Це різні сімейні свята, річниці, день закоханих і так далі.