Соціум

Чи потрібно закривати дверцята пральної машини після прання

Стиральные машиныПро це не розповість майстер.

Багато господинь запевняють, що дверцята пральної машинки повинні бути відкриті, щоб барабан не накопичував в собі затхлий запах. Однак сучасна техніка оснащена вентиляцією, яка дозволяє тримати дверцята закритими. Крім того, відкриті дверцята можуть привести до несправності, про які ми розповімо, інформує Ukr.Media.

Провисання дверцят може виникнути через те, що вони досить важкі. Петлі, які скріплюють дверцята з корпусом зроблені з алюмінію. Тому якщо довго тримати люк пральної машинки відкритим він починає провисати.

Провисання тягне за собою наступну проблему. Здатність машинки блокувати люк і засувки можуть порушитися. Також може деформуватися і ущільнювач завантажувального люка.

Щоб провітрювати барабан пральної машинки, необов’язково весь час тримати дверцята відкритими. Запах може з’явитися навіть у відкритому люку. Це пов’язано з тим, що у відкритому стані мийні засоби висихають разом із забрудненнями бака і барабана, в результаті чого з’являється запах затхлості.

Також потрібно закривати і машинки з вертикальним завантаженням, так як в порожнистій кришці за час прання накопичується конденсат. Якщо кришка буде відкрита, то волога потрапить на петлі, в результаті чого відбудеться корозія пружин.