ГоловнеСоціум

Чому не можна підпирати підборіддя рукою: забобони

Чим небезпечна така поза.

Мало хто з нас замислюється, що означає той чи інший жест співрозмовника. Однак якщо заглибитись у цю тему, то можна дізнатися про свій візаві багато цікавого. Наприклад, схрещені на грудях руки означають небажання йти на контакт та демонструвати повну відвертість. Якщо людина ховає руки за спиною — вона демонструє впевненість у собі та довіру до оточуючих, але зчеплені при цьому пальці видають хвилювання та занепокоєння. А про що «розповідає» підборіддя, що спирається на кисть руки?

Медики запевняють, що така поза категорично небажана для дітей та підлітків, тому що в результаті у них формується неправильний прикус. Для дорослих звичай спиратися на руку підборіддям також загрожує проблемами зі здоров’ям. Насамперед від прихильності до такого стану тіла страждає постава, а за нею з’являються порушення у роботі внутрішніх органів, інформує Ukr.Media.

У народній традиції вважається, що звичка сидіти, підперши рукою підборіддя, може призвести до негативних змін у житті. Адже в багатьох культурах такий жест вважається образливим, а отже, може стати причиною словесного конфлікту з майбутніми наслідками, а іноді — приводом для рукоприкладства і травм тіла.

З погляду етикету така поза в більшості випадків також вважається неприйнятною.

— Якщо підборіддя лежить на розкритій долоні — ви демонструєте своєму співрозмовнику абсолютну незацікавленість предметом розмови та самим візаві.

— Ще образливішим виглядає при цьому постукування пальцями, яке видає нетерпляче бажання закінчити розмову.

— Зате ваше обличчя, що спирається на стислий кулак, демонструє оточуючим максимальну увагу до теми, що обговорюється.

— Якщо ж у нижню частину обличчя уткнувся великий палець, то можна зробити висновок про критичну оцінку отриманої інформації та негативні думки, що виникли з цього приводу.