ГоловнеЗдоров’я

Ці 4 продукти ефективно заповнюють дефіцит вітаміну D

Заповнити дефіцит вітаміну D допоможуть певні продукти.

Взимку ризик розвитку дефіциту вітаміну D стає особливо відчутним, інформує Ukr.Media.

Багато людей у холодну пору року скаржаться на втому, біль у спині, загальне погане самопочуття — симптоми, поява яких може пояснюватися нестачею вітаміну D. Даний мінерал є одним з найважливіших, що захищають людське тіло від пошкодження м’язів і кісток та підтримують активну роботу імунної системи.

Продукти для заповнення дефіциту вітаміну D

Щоб уникнути дефіциту так званого «сонячного» вітаміну, слід вживати у їжу певні продукти:

Жирна риба

Не лише сьомга, але також скумбрія, оселедець та сардини є гарними дієтичними джерелами вітаміну D. Вони також містять омега-3 жирні кислоти, які допомагають профілактувати хвороби серця.

Яловича печінка

У 100 г яловичої печінки міститься близько 48 МО вітаміну D.

Печінка тріски

Жир печінки тріски є не лише потужним джерелом важливого вітаміну, він сприяє профілактиці появи болю у суглобах, а також серцево-судинних проблем.

Гриби

Вони посідають перше місце у списку харчових постачальників вітаміну D не тваринного походження, оскільки є багатими на речовину D2. Крім того, гриби є нежирними і низькокалорійними.

Ознаки дефіциту вітаміну D

До ознак дефіциту вітаміну D можна зарахувати м’язову слабкість, тілесний біль, підвищену стомлюваність, коливання настрою і депресивні стани, безсоння, головний біль, схильність до сезонних інфекцій, часті застуди.

Найбільш ефективним способом виявлення проблеми є аналіз крові для визначення рівня вітаміну D.