Men's & Women's

Ці речі і звички нещадно старять жінок

Є ряд звичок і речей, які візуально старять жінок.

Молодості і краси прекрасних дам позбавляють не тільки згубні пристрасті, але і звички: стильові, поведінкові та пов’язані з б’юті-процедурами, інформує Ukr.Media.

Чому одні жінки виглядають на свій вік, а інші навіть молодше за свої роки? І чому є дами, які, навпаки, зовні якось занадто швидко в’януть? У чому може ховатися причина передчасного старіння, куди йдуть молодість і краса? Виявилося, є ряд звичок і речей, які нещадно візуально старять жінок. Які з них вам знайомі і чи не час омолодитися?

Звичка носити яскравий макіяж

Надто кричущий і яскравий макіяж на обличчі дорослої жінки виглядає не дуже гармонійно і іноді може навіть зовні додати кілька років.

Тисячі модних трендів з яскравим макіяжем часто придумують або підлітки, або юні дівчата. Це зовсім не означає, що всім, кому за 30, яскраво фарбуватися не можна. Якщо правильно підібрати наряд, звичайно, можна. Просто пам’ятайте, що надто кричущий і яскравий макіяж виглядатиме не дуже гармонійно на обличчі успішної жінки, а вже тим більше дами у віці, і іноді навіть може зовні додати кілька років.

Зайва вага

Зайві кілограми не тільки певною мірою навантажують організм, але і старять людину зовні. Молодість і краса зазвичай асоціюються з чимось легким. Тому дамам з надмірною вагою часто інтуїтивно додають кілька зайвих років. Краще з молодих років привчатися стежити за харчуванням, щоб в старшому віці не тільки молодо виглядати, але і бути здоровою.

Звичка постійно жмуритися

Жмуритися — жахлива звичка, яка не тільки розтягує тонку шкіру навколо очей, але і стає причиною появи ранніх мімічних зморшків.

Жахлива звичка, яка не тільки розтягує тонку шкіру навколо очей, але і стає причиною появи ранніх мімічних зморшків. А такі особливості шкіри асоціюються з жінками у віці. Щоб не жмуритися через сонце або через поганий зір, краще купити пару сонцезахисних окулярів або контактні лінзи. Легкий спосіб виглядати і стильно, і молодо.

Не зволожувати шкіру обличчя

Ще одна звичка, яка може позначитися на вашій зовнішності не в кращу сторону, — не стежити за водним балансом шкіри обличчя. Зволоження дуже важливо. Оксамитова на вигляд, гладка шкіра асоціюється з молодістю і красою. Влітку особливо важливо, щоб вологи в організмі було достатньо. А стягнута, суха шкіра подарує вам образ бабусі.

Звичка носити мішкуватий і оверсайз-одяг

Краще рішення, як розповідають стилісти, — не намагатися заховати себе в мішкуватому одязі, а комбінувати образи так, щоб підкреслити достоїнства.

Модна серед молоді одяг більшого, ніж потрібно, розміру може зовні як підкреслити, так і зіпсувати фігуру. Не завжди варто гнатися за трендами. Краще рішення, як розповідають стилісти, — не намагатися заховати себе в мішкуватих худі і штанях, а комбінувати образи так, щоб підкреслити достоїнства.

Занадто часте використання скрабів для обличчя

Дивно, але занадто часте використання б’юті-засобів теж може негативно відбитися на шкірі і навіть прискорити її старіння. На жаль, багато жінок використовують пілінг-засоби і скраби з неправильною періодичністю. Дерматологи радять наносити продукти, що очищають шкіру від відмерлих частинок, не частіше одного разу на два тижні. При зловживанні агресивним очищенням ризикуєте заробити запалення і сухість шкіри. А, як ми вже писали вище, стягнутість візуально додасть кілька років.

Відсутність манікюру

Якщо не стежити за руками, мінімально не зволожувати шкіру, жінці точно накинуть кілька зайвих років.

Що найчастіше видає вік жінки? Її руки. Навіть якщо ви регулярно ходите в салон краси, робите процедури для обличчя, але не доглядаєте за пальчиками, шкіра на руках з легкістю розкриє ваш вік. І навіть більше скажемо: якщо не стежити за руками, мінімально не зволожувати шкіру, вам точно накинуть кілька зайвих років. Виправити ситуацію може звичайний крем для рук.

Звичка часто терти обличчя й очі

Ще одна жахлива звичка, яка не тільки розтягне шкіру обличчя, але і візуально постарить вас, додавши передчасні зморшки. Не просто так косметологи радять зайвий раз не торкатися до обличчя, особливо брудними руками: ризикуєте занести інфекцію і спровокувати появу прищів.

Старі бюстгальтери в гардеробі

Гарний, новий і обраний за розміром ліфчик не тільки подарує впевненість в собі, але і вбереже від застою лімфи або проблем з кровообігом.

Здавалося б, а як між собою пов’язані молодість, краса і поношений бюстгальтер? Так безпосередньо. Фахівці запевняють, що з часом цей елемент спідньої білизни варто міняти, навіть якщо на вигляд він ніби як не змінився. Гарний, новий, обраний за розміром бюст не тільки подарує впевненість в собі, але і вбереже вас від проблем з кровообігом або застою лімфи, тому що не буде перетягувати і занадто сильно тиснути на шкіру.

Звичка носити широкі і занадто темні брови

Суворий погляд більше підходить представникам сильної половини людства. А от жінкам з важким поглядом приписують не тільки злість, але і старість. Найкраще, відзначають косметологи, підбирати форму і розмір брів індивідуально. Адже занадто темний колір волосків створить ілюзію втоми, додасть господині кілька зайвих років.